Uncategorized

Livepaint als vorm van kunst in opdracht

Je hebt misschien weleens gehoord van kunst in opdracht, alleen wat houdt dat nou precies in? Een mooi onderdeel van kunst in opdracht is een livepaint. Dit kan op vele locaties, zoals bijvoorbeeld een feestelijke viering of de werkvloer van je onderneming. Met liefde en passie kan een kunstenaar een bijzondere gebeurtenis vastleggen in een schilderij. Dit is eens iets anders dan een foto. Het is een unieke manier om een herinnering vast te leggen tegenwoordig. In het verleden was dit gebruikelijker, aangezien er geen camera’s bestonden om foto’s te schieten.

Een livepainting naar je eigen wensen

Je kan geheel aangeven wat je wilt dat er geschilderd wordt van het moment dat de kunstenaar voor je vast gaat leggen. Zaken die je met de kunstenaar kan bespreken zijn bijvoorbeeld het soort doek of papier waarop geschilderd wordt en de verf zoals acryl of aquarel waar gebruik van wordt gemaakt. Tevens is het mogelijk om een schilderij te laten maken met pastelkrijt. Ook de grootte is iets wat je doorspreekt met de kunstenaar. Het is mogelijk om verschillende situaties vast te laten leggen op een schilderij. Je kan hierbij ook aangeven welke details op de voorgrond moeten komen en wat op de achtergrond.

Waar moet je rekening mee houden bij kunst in opdracht?

Om te beginnen zal je moeten bedenken welke situatie je wilt laten vastleggen door de kunstenaar. Wil je de huwelijksvoltrekking, het diner of bijvoorbeeld de doop van je kindje vast laten leggen? Of het 25 jarige huwelijksfeest van je ouders? En wat moet er precies centraal komen te staan op het schilderij? Moeten bepaalde personen op de voorgrond aanwezig zijn? Op welke locatie in huis komt het schilderij uiteindelijk te hangen? Ook dit is erg belangrijk doordat er zo gekeken kan worden hoe deze het beste in je interieur kan passen. De kunstenaar zal dit allemaal met je doorspreken.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *